tiistai 27. lokakuuta 2015

Isoja asioita

Elämä tosiaan yllättää. Vuosia sitten kaiken ajatteli menevän toisin. Mutta kukapa voisikaan käsikirjoittaa omaa elämäänsä. Haaveissaan vain. Tämä on elämäni ja aion elää sen. Näillä eväillä on mentävä.

Vaikeinta on ollut hyväksyä tätä kaikkea. "Vaikeasti vammainen."

On taisteltu tuulimyllyjä vastaan. Vietetty aikaa enemmän sairaalassa kuin kotona, tälläkin hetkellä kortisonista pöhöttyneenä tuijotan itseäni sairaalan ikkunasta ja mietin, mietin onko tämä todella 23- vuotiaan elämää. Yksi piuha sieltä, toinen täältä. Vaaleanpunainen pyjama- korkokenkien sijasta, lenkkipolut vaihtuneet halvaantuneeseen jalkaan ja pyörätuoliin. Mutta tämä on mun elämä. Se on nyt ja tässä.

Pari murhetta vähemmän. Avustajat on nyt valittu ja mulla on tiivis joukko ympärillä. Ihmisiä, ketkä välittää. Ihmisiä, ketkä auttaa ja tekee kaikkensa. En vain haluaisi millään olla taakka. Vaikka tiedänhän- kaikkihan sanoo, etten ole.

Olen jollakin tasolla tehnyt ajatustyötä ja mennyt askeleita roimasti eteen ja taakse. Nyt olen hyväksynyt sen, että uutta asunto on etsittävä, jotta mieheni ei tarvitsisi vetää minua rappusia ylös- alas pyörätuolilla. Pääsisin kulkemaan itsenäisesti. Toisaalta taas joka ikinen hetki ajattelen, että ei muutossa ole mitään järkeä, koska päivä tai kaksi niin kävelen. Vuoristorataa. Itkua, naurua. Mutta ei- en vain halua antaa elämän lipua ohi. Pieniä toivon pilkahduksia siellä täällä, haluan uskoa. Haluan toivoa. Elämä voi olla arvokas. Elämä voi olla samanlainen, eritavalla. Elämä on lahja.

En toivonut tällaista, mutta sain, nyt elän näillä eväillä ja teen elämästäni mahdollisimman mielekästä. Tukijoukot on kaiken a ja o. Te kaikki osa sitä. Vertaiset, läheiset, kaikki, joka ikinen.

Haluan elää arvokasta elämää kaikesta huolimatta ja jokaisella meillä on oikeus siihen.

Rakkaudella, Saara

1 kommentti:

  1. Voimia ! Tosi hurjaa ja kurjaa luettavaa :( toivon todella että joku keksii jotain että saisit apua ! Tuntuu elämä epäreilulta... Ei varmasti sanat enään paljoa auta :( mutta voimia paljon <3

    VastaaPoista