maanantai 25. tammikuuta 2016

Vahvakin väsyy- se lienee sallittua

En haluaisi tuntea syyllisyyttä tästä, mutta tunnen väkisin. Tuntuu, että minun on pyydettävä anteeksi koko maailmalta. Pyytää anteeksi sitä, että olen näin tajuttoman väsynyt. Toisinaan liian väsynyt jopa laittamaan teksiviestiä ystäville kertoakseni, että he ovat edelleen yhtä rakkaita- olen vain liian väsynyt ja uupunut. Väsynyt ja tuhansia unettomia öitä takana. Väsymykseen ei varmaankaan ole yhtä tiettyä syytä. Kaikki tämä, mitä elämässäni on viimeaikoina ollut on varmaan kokonaisuudessaan syynä tähän ympärivuorokautiseen tajuttoman kovaan uupumukseen, jopa suorituskeskeisestä minusta on tullut välinpitämätön- ennen välttämättömien suoritettavien asioiden suhteen.

Toivoisin, että ihmiset ympärilläni ymmärtäisivät, ettei kyse ole laiskuudesta. En myöskään välttele, enkä haluaisi olla yksin. Kaipaan läheisyyttä, kaipaan ystäviä. Kaipaan teitä kaikkia. Kaipaan edelleen puheluja, vaikka usein en niihin vastaakaan- syynä siihen on yksinkertaisuudessaan se, että minä olen liian uupunut vastaamaan puhelimeen tai nukun. Haluaisin, että joku vain tulisi makaamaan sänkyyni kanssani, silittäisi päätäni ja kertoisi, etten jää yksin, vaikka olisin minkälainen. Ymmärrän kyllä täysin, että kommunikointi yksipuolisesti tuntuu toisten mielestä vastenmieliseltä ja hankalalta, mutta haluaisin jakaa tietoisuutta siitä, että aina kyseessä ei ole tietoinen valinta olla yksin. Minä en halua olla yksin. Kaipaan teitä.

Kaipaan rakkautta enemmän, kuin koskaan. En ole koskaan kuullut sellaisia uutisia elämästäni ja läheisteni elämästä, kuin olen viimeaikoina kuullut- en myöskään jaksa olla yksin näiden asioiden kanssa. Elämässäni on kuitenkin edelleen myös paljon hyvää, en siis edelleenkään halua olla vain masentavaa seuraa, vaikka moni ehkä seurani sellaisena kokeekin. En kuitenkaan ole valinnut tällaista elämää. Yritän kaikkeni. Yritän parhaani mukaan tehdä elämästäni elämisen arvoista, valitettavasti nyt tuntuu vain tulevan seiniä toinen toisensa jälkeen tielleni. Seinissä ei ole ovia. Ja ainut seinä, jonka vaistoan monien, monien seinien takana; on monien, monien lukkojen takana- minähän en tunnetusti luovuta, vaan aion avata joka ikisen lukon keinolla millä hyvänsä, vaikka siihen menisi kuinka paljon aikaa. Mutta minullakin on hetkeni- hetkeni olla heikko, hetkeni olla poikki, rikki, loppu, väsynyt. Nyt on se hetki.

Olen kuitenkin luonteeltani melko optimistinen. Haluan nähdä kaikessa jotain hyvää, se saattaa hämätä monia. Haluan näyttää ulospäin, miten hienosti jaksan ja pärjään, miten kertakaikkisen upeasti asiat elämässäni on, miten kuntoutus edistyy. Ja paskat. Asiat ei ole edennyt juuri mihinkään. Nyt mennään näillä. Se kuitenkin tuo voimia minulle, pitää tiettyä kulissia yllä- en tunne saavani minkäänlaista hyötyä itselleni siitä, jos jokaiselle kerron vuorotellen, miten asiat ei etene, koska edelleen uskon ja toivon, että minä kävelen vielä puiston läpi- kerran, toisen ja kolmannenkin. Ihailen lintuja: yksin puistossa! Autan vanhaa miestä porraskäytävässä. Juoksen hiukset hulmuten bussiauton perässä. Ja ei, en kaipaa ketään nyt sanomaan "olisit realistinen."

Olen viettänyt taas päiviä sairaalan kuteissa- kiitos tappavan kovan pääkivun. Kipu ei tunnu ottavan helliittääkseen. Happi ja lääkkeet on taas kuvioissa senkin suhteen. Tämä on minun elämäni. Elämääni kuuluu monenlaisia asioita, mitkä luonnollisesti uuvuttaa- kai saan viimein myöntää sen? Olen uupunut olemaan sairas.

Olette rakkaita.
5 kommenttia:

 1. Täällä Saara ollaan. Ja voimaenergiat lähtee liikkeelle sinulle, jaksele, kirjoittele, oot mielessäin.

  VastaaPoista
 2. Hei Saara! Sun blogikirjoitus oli todella koskettavaa luettavaa. Uskon että siitä on apua monille. Jokapäiväisestä kivusta huolimatta olet vahva taistelija, ja tekstistäsi huokui optimistisuus kaiken kivun keskellä. Elämä on lahja, pidä siitä kiinni! Jos haluat joskus jutella,niin älä epäröi ottaa yhteyttä. Kaikkea hyvää sinulle! -Marika-

  VastaaPoista
 3. Voi, sinä olet niin kaunis sairaalavuoteellakin, ilman meikkejä tai laittautumisia ym. Uusi hiusväri sopii myös mahtavasti. �� ❤️
  - Hurjasti voimia, valoa ja toivoa paremmasta huomisesta, tärkeä Saara-ystäväni! Paljon enkeleitä ympärillesi! ❤️
  - Kristina -

  VastaaPoista
 4. Ilman sanojakin tiedät paikkasi sydämessäni ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 5. Iso iso kiitos teille kaikille kommenteistanne ❤️ Jokainen kultaakin arvokkaampaa.

  Täällä on rankka viikko takana, joten jokainen sana tuntui enemmän kuin hyvältä.

  Olette ihania ja arvokkaita- jokainen ❤️

  VastaaPoista