lauantai 20. kesäkuuta 2015

Mihin aika kuluu?Monesti mietin, että vasta leikittiin serkkujeni kanssa piilosta serkkuni omakotitalon pihapiirissä. Ei mietitty, mitä kenelläkin oli päällä, oliko hiukset hyvin ja sopiko housut sekä paita toisiinsa. Lapsen murheet olivat silloin niin toista kuin aikuisen ihmisen. Ja aikuistenkin ihmisten murheet ovat erilaisia. Toiset murehtivat töistä, toiset avioliitosta, toiset raha-asioista, toiset ulkonäöstä, toiset sairauksista ja toiset kaikesta siitä, toiset jostain ihan muusta. Kukaan ei ole mikään sanomaan, kenen murheet ovat suurempia kuin toisen. Hetkittäin itse ainakin toivoisin voivani olla vielä lapsi. Viaton, pieni, vailla minkäänlaista ymmärrystä ja vastuuta. Vaikka toisaalta en kaipaa niitä hetkiä laisinkaan.


Lapsuus ei ollut kuulemani mukaan itselleni helppoa aikaa. Olen kärsinyt hankalasta migreenistä pienestä asti. Jo päiväkodissa aloin kärsiä oireista ja voin pahoin milloin missäkin sekä armoton päänsärky muistuu kyllä mieleeni. Pimeä huone, uni ja ämpäri. Ne olivat jo pienenä tärkeimmät asiat elämässäni. Edelleen tämä sairaus on vahvasti elämässäni. Kroonisena eli mukana ympäri vuorokauden. Kaiken muun lisäksi. Silti haluan elää täysin normaalia elämää. Tai ainakin yrittää elää.
Mielestäni ikinä ei saa antaa minkään tai kenenkään hallita sinun elämääsi. Oli hallitsijana kipu tai toinen ihminen. Jokaisen tulee kyetä määräämään elämästään itse. Silloin jos antaa jollekin vallan, antaa koko käden ja helposti se vie kaiken. Itse olen nähnyt lähipiirissäni paljon ihmisiä, ketkä on uhriutunut sairaudelle. He elää sairaudelle. He tekee kaiken sairauden armoilla, sairauden sanelemana. Ilman minkäänlaista omaa päätäntä valtaa. Uhriutuneita. Surullista katsoa sivusta, kuinka joku antaa koko elämän lipua ohitse. Huomaamattaan näin elämästä kuluu vuosi, kuluu toinenkin ja elämästä katoaa koko pohja. Ei ole enää muuta kuin sairaus, minkä vuoksi eletään.


Itse olen päättänyt ottaa sen linjan, että otan elämästä kaiken irti, kaikesta huolimatta. En voi elää eilistä, enkä tietää huomisesta, yritän elää tässä hetkessä- tänään. En halua, että elämäni lipuu ohi ja jossain vaiheessa mietin, mitä olen elämässäni saavuttanut tai mistä olen onnellinen. Haluan olla onnellinen jokaisesta eletystä hetkestä. Onnellinen siitä, että olen tässä ja nyt.
"Älä kadota hetkeä, ole läsnä ja hengitä,
voi pieni hetki ohitse mennä,
jos et kii tiukasti pidä,
kohti unelmiasi lennä
On kyseessä matka aurinkoon tai kuuhun,
älä anna kenenkään estää,
vaan mene ja jätä energiasi muuhun
kuin murehtimiseen
Kuka olet ja minne menet,
mitä oli eilen ja mikä on huomen,
matka ääretön
avartukoon lapsille rohkeimpien
kaikille, ketkä kohtaa hetken
sen mikä on tänään
ei, mitä oli eilen"
-Saara-

Muistakaa ystävät♡

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kipu on kyllä aika hemmetinmoinen asia elämässä. On vaikea tasapainoilla elämässä niin, ettei anna kaikkea valtaa kivulle, mutta samalla kuitenkin huomioiden se (eli ettei tieten tahtoen toiminnallaan sitä pahenna liiaksi). Itselläni esimerkiksi kipu rajoittaa elämääni paljon ja se vie paljon päätäntä valtaa muille ihan arkipäivisistä asioista, mutten ole siltikään suostunut antautumaan kivulle. Pyrin elämään niin täysillä kuin se vain on mahdollista tässä tilanteessa :)

  Hyvä teksti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Eräässä ohjelmassa kuvattiin mun mielestä hyvin, että kipua ei voi kutsuu ystäväks, mutta kipu on kuin huono työkaveri, joka roikkuu mukana 24/7!

   Ja sitä se tosiaan on. Huono tyyppi, josta ei pääse eroon. Tosiaan mulla ainakin itselläni on se asenne, että kipu ei hallitse minuu vaan miä sitä.

   Mutta kyllä se rajottaa. Kuten sanoit. Ei siitä päästä yli eikä ympäri. :(

   Haluuks kertoa minkälaisista kivuista siä kärsit? :/

   Poista
  2. Hei! Anteeksi myöhäinen vastaus. Jostais syystä tämä ilmoitussysteemi ei pelaa, seurailen roskapostikansiotanikin tosiaan enkä ole ollut näkeväni sielläkään mitään, pitää nyt tarkemmin vielä seurailla jatkossa. Itsellä pahimpana on hermokivut, joita on ympärikehoa sekä rankakivut, mitkä on vähän vielä mysteeri mikä siellä tarkalleen kipuilee. Mutta vikaa ja kipuja on päästä varpaisiin, ensikuussa fysiatrian polille VIHDOIN JA VIIMEIN niitä katselemaan, josko osaisivat auttaa.

   Poista