lauantai 27. kesäkuuta 2015

Pieni vinkki!

Vaikka asia ei ehkä kosketa sinua, se saattaa koskettaa jotakin lähipiirissäsi. Eurooppalaisen tutkimuksen mukaan viidesosa aikusväestöstä kärsii yli puoli vuotta kestäneestä kivusta, joka on vähintään kohtalaista, ilmenee useita kertoja viikossa ja heikentää toimintakykyä. (http://www.duodecim.fi/kotisivut/docs/f757188385/krooninenkipu.pdf)

Sen vuoksi haluaisin linkittää teille listan, jossa on useita Suomen Kipu ry:n jäsenten blogeja. Kirjoittajat kirjoittavat kaikki omalla tyylillään, omasta elämästään, kaikki mistä haluavat ja milloin haluavat. Mutta meille kaikille Suomen Kipu ry:n jäsenille yhteistä on kipu.

Kipu, joka on yksilöllistä, josta kukaan ei voi tulla sanomaan meille, ettet sinä tunne noin tai sinä tunnet näin. Kipu on subjektiivinen tunne. Kipua varten ei ole Suomessa käytössä kuumemittarin kaltaista mittaria, jolla voitaisiin mitata, millä asteikolla me tunnemme kipua. On vain asteikko, jolla me itse määritämme kipumme.

Kukaan ei voi sanoa toiselle- minun kipuni, on sinun kipua kovempaa. Me kunnioitetaan toisiamme. Me arvostetaan, kannustetaan ja tuetaan toisiamme.
Me olemme joukko, joukko ihmisiä, täysin tavallisia, keiden kohdalle on sattunut yhdistävä tekijä- kipu, erinäisistä syistä. Kivun aiheuttajia on lukuisia. Eikä se aina välttämättä ole selvillä. Ja vaikka aiheuttaja ei olisi selvillä niin silti, ihmisen kipu tulee ottaa todesta ja ihmisen kipu on silti täysin samalla viivalla sellaisen ihmisen kanssa, kenellä on diagnoosikoodi kivulle. Koodi ei katso kivun kovuutta.

Alla linkki Suomen Kipu  ry:n sivuille, jäsenten blogeihin;

http://www.suomenkipu.fi/jasenten-blogeja/

Kaikille kiputovereille paljon haleja sekä voimia ja kaikille muillekin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti