perjantai 16. syyskuuta 2016

Lyhyt kannanotto

Kopioin alle tekstin, jonka julkaisin Facebookissa. Tämä on oma kokemukseni tällä hetkellä ja haluan sen jakaa teille, koska mielestäni epäkohtia on helppo tuoda esiin, mutta joskus unohtuu kertoa positiivisista kokemuksista, mitkä nekin olisivat ihan suotavaa palautetta esim. Viime aikoina otsikoissa paljon olleelle päivystyshoidolle.

Eli itse asiaan;

Viime päivinä mediassa on ollut paljon kirjoituksia siitä, millaista hoitoa on saanut päivystyksessä potilaana ollessaan. Mun täytyy kyllä nyt tässä kohtaa sanoa, että nostan hattua kaikille teille kollegoille, teette huippu arvokasta työtä. ❤️🙏🏻

On ollut tilanteita, joissa itsekin olen tullut väärin ymmärretyksi harvinaisien sairauksieni kanssa, mikä on täysin ymmärrettävää. Mutta näissäkään tilanteissa ei auta rumat sanat tai hankalaksi heittäytyminen. Esimerkkinä viime viikkoina käydyt päivystys/ ensiapu käynnit, on hoito ollut kaikesta päätellen huippu hyvää sekä ripeää, eikä mitään valittamista saamastani hoidosta päivystyksessä ole. Hoitajat ja lääkärit sekä koko muu päivystyksen henkilökunta tekee arvokasta työtä. Aina tai ainakin useimmiten potilaana yritän itsekin kaiken keskellä muistaa, että potilas ei välttämättä ihan aina näe kaikkien seinien ja ovien taakse. Päivystys on paljon muitakin kuin ne mahdollisesti kymmenet jonossa istuvat ihmiset käytävillä, lisäksi potilaita tulee ambulansseilla, toisista ovista ja niin edelleen. Ja tarkoitukseni ei todellakaan ole väheksyä kenenkään kokemuksia, toivoisin vaan, että välillä mietittäisiin, me jokainen- miten asiat tuodaan julki, asioilla on niin monta puolta. Kaikkea ei aina voikaan tulla ajatelleeksi.

Yritetäänhän muistaa, että me kaikki ollaan ihmisiä, potilaat ja hoitajat. 🙏🏻
-Saara, Sairaanhoitaja (työkyvytön tällä hetkellä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti